Over Oud Maren

Hotel Brasserie Oud Maren is gevestigd in een karakteristiek gebouw in het dorp Maren en vormt een goed startpunt voor fiets- of motortochten. Het biedt privéparkeergelegenheid met de mogelijkheid om uw e-bikes op te laden. De stad 's-Hertogenbosch kan met de auto in slechts 15 minuten bereikt worden.


Hotel Brasserie Oud Maren ligt in het hart van de schilderachtige omgeving van Maren-Kessel, nabij de grens tussen Brabant en het mooie Gelderland. Hier, op slechts 15 minuten van de levendige steden Den Bosch en Oss, kunt u genieten van de prachtige, groene natuur.


Het hotel biedt moderne voorzieningen, een gezellige, traditionele sfeer, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Alle kamers hebben een eigen badkamer, een bureau, een kast en thee- en koffiefaciliteiten. De uitstekende open keuken van de hotelbrasserie serveert heerlijke maaltijden. Fijnproevers kunnen hier dagelijks hun hart ophalen aan culinaire hoogstandjes.


Het hotel biedt uitstekende toegang tot de snelwegen. U kunt in de accommodatie ook fietsen huren. Direct om de hoek van het hotel ligt de rivier de Maas, waar u een boottocht op kunt maken of de veerboot kunt nemen naar Zaltbommel. 

Geschiedenis Maren-Kessel

Maren-Kessel is een van de jongste kerkdorpen van Noord-Brabant, gesticht na de Tweede Wereldoorlog. In 1944 zijn de oude dorpjes Maren en Kessel geëvacueerd. De kerk van Kessel is toen verwoest en die van Maren serieus beschadigd. Na de oorlog besloot men tot de bouw van een nieuwe kerk en een nieuw dorp met een school en winkels halverwege de oude dorpen. Dit is het dorp Maren-Kessel geworden.


Maren en Kessel vormden in 1953 nog samen met Alem de voormalige gemeente Alem, Maren en Kessel, alhoewel Alem al door de kanalisering van de Maas van oever veranderd was. In 1958 werd de gemeente opgeheven. Alem werd geannexeerd door de Gelderse gemeente Maasdriel en de drie dorpen Maren, Kessel en Maren-Kessel door de gemeente Lith, waar ze gedrieën één statistische entiteit vormen met de naam Maren-Kessel. In 2011 werd gemeente Lith toegevoegd aan de gemeente Oss. 

 

Op 1 januari 2021 telde Maren-Kessel 1380 inwoners.

 

Bron: Wikipedia

Activiteiten en bezienswaardigheden

Maren-Kessel is gelegen in een landelijk gebied tussen Oss en ’s-Hertogenbosch. Een ideale omgeving die bij mooi weer goed per fiets te verkennen is.


Ook is er in deze regio veel te zien en bovendien altijd wat te doen. Voor een overzicht van alle bezienswaardigheden, activiteiten en wellnessbezoek in de regio kunt u terecht op de volgende websites:

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.