Geschiedenis Maren-Kessel

Maren-Kessel is een van de jongste kerkdorpen van Noord-Brabant, gesticht na de Tweede Wereldoorlog. In 1944 zijn de oude dorpjes Maren en Kessel geëvacueerd. De kerk van Kessel is toen verwoest en die van Maren serieus beschadigd. Na de oorlog besloot men tot de bouw van een nieuwe kerk en een nieuw dorp met een school en winkels halverwege de oude dorpen. Dit is het dorp Maren-Kessel geworden.


Maren en Kessel vormden in 1953 nog samen met Alem de voormalige gemeente Alem, Maren en Kessel, alhoewel Alem al door de kanalisering van de Maas van oever veranderd was. In 1958 werd de gemeente opgeheven. Alem werd geannexeerd door de Gelderse gemeente Maasdriel en de drie dorpen Maren, Kessel en Maren-Kessel door de gemeente Lith, waar ze gedrieën één statistische entiteit vormen met de naam Maren-Kessel. In 2011 werd gemeente Lith toegevoegd aan de gemeente Oss. 

Op 1 januari 2021 telde Maren-Kessel 1380 inwoners.

Bron: Wikipedia



  

Activiteiten en bezienswaardigheden

Maren-Kessel is gelegen in een landelijk gebied tussen Oss en ’s-Hertogenbosch.

Een ideale omgeving die bij mooi weer goed per fiets te verkennen is.


Ook is er in deze regio veel te zien en bovendien altijd wat te doen. Voor een overzicht van alle bezienswaardigheden en activiteiten kunt u terecht op de volgende websites:


De Stichting Maasmeanders VVV Oss



Welness

Uw hotelbezoek bij Hotel Brasserie Oud Maren combineren met een dagje naar de sauna? Op de website van Wellnesscentrum Nederland vindt u interessante kortingen bij sauna's in de regio:

>> De Thermen, Rosmalen

>> Sauna Devarana, Den Bosch